lauantai 10. tammikuuta 2015

No nyt se sekosi täysin!

kotikylän raitti lauantaiaamuna kello 6
Vaikka toivoinkin lumetonta talvea, en pistä pahakseni tätä kaunista puhdasta hankea, johon kotiseutuni on peittynyt. Tosin nyt alkaisi lumi riittää jo. Kävelyprojektini on ollut jokseenkin jäissä, sillä työmatkalla on näillä keleillä sen verran vaarallinen osuus vilkkaan maantien reunassa, etten ehdoin tahdoin ota riskejä pimeässä. Talvipäivän seisaus oli ja meni pian kolme viikkoa sitten, eikä vielä voi väittää päivän näkyvästi pidentyneen. Enemmän vaikuttaa säätila, kirkkaalla kelillä valoisa aika alkaa aikaisemmin ja jatkuu pitempään kuin tymällä. 

Huono omatunto on viime päivinä hieman kolkutellut vähäisen ulkoilun vuoksi ja siksi herättyäni tänään jälleen kerran liian aikaisin, käytin aamuhetken pieneen kävelylenkkiin. Sitä ennen tein kevyet lumityöt, mutten muistanut laittaneeni jo kävelysovelluksen päälle puhelimestani. Sain aikaan melkoisen syherön taluttaessani lumikolaa pitkin pihaa ensimmäisen puolituntisen. 

Että semmoisella lenkillä! Ja tiedän, iPadin näyttö kaipaisi puhdistusta
Lumitöiden jälkeen taapersin vielä ihanassa talviaamussa 40 minuutin lenkin pitkin esimerkillisesti aurattua kevyenliikenteen väylää. Minulla oli käytössä taannoin ostamani säärystimet ja SealSkinz-sukat, kummatkin toimivat kuten pitikin. On mukava, että varpaat ovat ulkoilun jälkeen lämpimät, mutteivat hikiset, olipa ilma pakkasella tai ei. Samoin säärystimet pitävät nilkat varmasti kuivina, eikä kenkiin mene lunta. Oikein kunnon märällä kelillä en ole vielä testannut säärystimiä, mutta varmasti sekin aika vielä tulee. 

10 kommenttia:

 1. Hieno lenkkikäppyrä! Mä yritän puhdistaa kaikki talouden näytöt perjantaisin viikkosiivouksen yhteydessä. Löysin optikolta varsin päteviä (silmälasien)puhdistuspyyhkeitä, joita en ole kyllä niiden varsinaiseen käyttötarkoitukseen edes kokeillut.

  VastaaPoista
 2. Jaksaisinkohan minä pakkasessa kävellä tuollaisia reittejä;D Täällä on ollut kylmää,tänään lämpeni mutta aamulla ja illalla on vielä aika kylmää'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkanen ottaa kyllä henkeen, mutta kun vähän aikaa vaan kävelee, niin helpottaa. Kauhean kylmällä ei ole kiva kävellä kyllä, raja on siinä parinkympin kohdalla. :)

   Poista
 3. Yle Puheen 14.03 alkaneessa iltapäivässä oli pitkään juttua Caminosta. Ilmestynee suht. rivakasti. myös areenaan kuunneltavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tässä ei ole tarvinut tällä viikolla paljon lenkkeillä, on riittänyt, kun on taluttanut lumikolaa pitkin pihaa :D Tänään lumi olikin todella painavaa, oli punttiharjoittelu samassa!

   Poista
 4. Sun kannattais lukea saksalaisen koomikon Hape Kerkelingin kirja, hän käveli caminon incognito vuosia sitten ja kirjoitti siitä tosi hyvän kirjan. Saksaksi KLIK tai englanniksi KLIK. Olin vähän ennakkoluuloinen, mutta kirja on todella hyvä ja se oli pitkään bestsellerlistan ykkönen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, enkuksi menee, mutta saksaa osaan lukea tosi huonosti:)

   Poista
 5. Hei,

  Luin lomalla vuoden vaihteen Kodin Kuvalehteä ja siinä oli juttua kokeneesta kävelijästä, ehkä huomasitkin. Jos et, hänestä lisätietoa täältä:

  http://happyhuman.fi/yksityisille/kavelyt/kavely-2013/

  Anna

  VastaaPoista