perjantai 29. heinäkuuta 2016

Alan ajatella puntia ja maileja, teetä ja keksejä


Nyt on enää viikko siihen, että lähden kävelymatkalle Englantiin. British Airways lähestyi minua tänä aamuna sähköpostilla ja esitteli vaihtoehtoja lisätä matkatavaroiden määrää ja painoa lisähintaa vastaan. Sille ei kyllä ole tarvetta, pyrinhän mahdollisimman kevyeen rinkkaan. Tosin minulla on mennessä hieman siviilivaatteita reissun viimeisille päiville ja viemisiä sisarelle. 

Reitti mitä aiomme kulkea on nimeltään Wessex Ridgeway South. Liitymme reitille matkan varrelta ja katsoessani ensin karttaa googlella petyin, että emmekö kävele kuin 25 mailia rannikolle. Sitten avasin sisareni vinkkaaman linkin jonka takana on kokonainen opaskirja reitistä. Se on mutkitteleva reitti, jossa on kulkemista niille muutamille päiville, joiksi sisareni voi irrottautua töistään. En osaa vielä sanoa, paljonko siinä tulee käveltävää, mutta eiköhän siinä tallustamista ole ihan riittämiin!

Eilen olin aamulla kävelemässä vakioreittini, ennätyksestä ei voinut taaskaan elätellä toiveita, sillä nyt on juuri paras vadelmasesonki ja vietin aikaa erinäisissä puskissa syömässä aamiaismarjoja. Yhtään toukkaa en nähnyt ja marjat olivat tosi hyviä ja paikoin suuriakin. 


Kävelin kolmatta kertaa pitemmän matkan Hanwageilla ja ne ovat kyllä hyvin kevyet ja mukavat kengät. En ole kantanut mitään taakkaa vielä niillä, mutta arvelen niiden antaman tuen kyllä riittävän alle kymmenkiloiselle rinkalle hyvin. Olen kuitenkin alkanut arpoa lähtisinkö sittenkin reissuun tutuilla ja turvallisilla Meindleilla. Niihin voin luottaa enemmän kuin itseeni, ovathan ne kuljettaneet minut haki koko pohjoisen Espanjan! Uudet Falken sukat voisin myös käydä ostamassa Partioaitasta, jospa siellä olisi tällä kertaa vähän nätimmän värisiäkin. 

On siinä ollut reitistä epävarma kuski!
T'änään ajattelin kasata alkupakkauskasan tarvikkeista, jotka otan mukaan. Makuupussia ja muita majoitusvälineitä emme tarvitse, joten se jo keventää rinkkaa kummasti. Vaihtovaatteet iltoja varten, kävelyvaatteet, sadevarusteet, toiset kengät, puhelin, tabletti ja toilettitarvikkeet. Nyt kun tiedän, miten paljon turhaa tavaraa kuljetin Espanjaan, osaan toivoakseni pakata paljon paremmin. Sommittelen tämän retken varusteista oman varusteluettelonsa, sitä voi huvikseen verrata caminolistaan, joka oli kyllä järkyttävän pitkä! 

Tänä aamuna suosittelen teille kävelyä jossain muualla kuin Jyväskylän liepeillä, ilma on sakeana helikoptereita ja teillä ajaa jos jonkunlaista wanna be-rallikuskia, jotka koittavat ehtiä pikataipaleilta toiselle. Ja myös niitä oikeita rallikuskeja, joiden autoista lähtee muhkeita paukahteluita ja pörinöitä. Kävelymusiikiksi suosittelen silti kappaletta, jonka nimi Sleep Without You, artistin nimi on Brett Young. Hän syyllistää pätevästi tyttöystäväänsä tämän lähtiessä ulos tyttöjen kanssa. Kuunnelkaapa! "mene vain ihan rauhassa, pidä hauskaa MUTTA minä en kyllä pysty yhtään nukkumaan, ennen kuin tulet kotiin" Kaikkien nysväkköjen prototyyppi!

8 kommenttia:

 1. Helpottaa varmasti kuljemista lyhyemmällä varustelistalla ☺️ Tokikaan ei voi verrata listaa ihan suoraan caminoon kun siellä kuitenkin tarvitsee niitä yöpymistarvikkeita ja viiden viikon tavarat, mutta on hauska nähdä mitä pudotat pois. Oma listani tulee ja varmasti muuttumaan jälkikäteen... Tai en nyt varmuudella tiedä, mutta niin siinä taitaa useimmille käydä. Vaikka mielestäni nyt ei enää ole mitään t u r h a a matkalla mukana 😂
  Perjantaina mekin istutaan st jeaniin menevään junaan, samoihin aikoihin vaellamme.

  Mukavalta kuulostaa teidän reissunne ja kiva että siskon kanssa jälleen menette yhdessä. Ei ainakaan mitään traumoja jäänyt viime matkalta, hih!

  En vielä toivota reissuja kun käyn sitten toivottelemassa kun kirjotan sen viimosen bloggaukseni ennen reissua. Nyt en voi unohtaa kun samaan aikaan menemme niin pysyy ehkä tämänkin hattaran päässä se 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin on siis ihan pian lähtö, ajattelinkin kysyä juuri, että koska se on. Siskoni on Facebookissa, joten ehkä sitä kautta sitten kuulen teidän reissusta meidän reissun aikana.

   On ollut kyllä hieno juttu, että nyt pääsemme uudelleen siskon kanssa kävelemään yhdessä, caminon hienoin asia oli varmaan juuri se, että se lähensi meitä hurjasti!

   Hän arveli tänä aamuna viestitellessämme, että mahdankohan syhkäistä camino francesin lokakuussa uudelleen.... hm. Entäpä jos?

   Poista
  2. Joo, ehdottomasti teet niin 😄 minähän sanoin et nyt sulla on elämäsi tilaisuus tehdä se kaks kertaa! Peukku caminolle 👍🏻

   Poista
  3. Onneksi pääsee nyt hieman "jaloittelemaan" sinne Englantiin :D

   Poista
  4. Minäkin joku päivä haluaisin Englantiin/ Irlantiin/ Skotlantiin jaloittelemaan (tsih). Ehkä yhdistetty junareissu...

   Poista
  5. Se Coast to coast-kävely saarivaltion ohuimmassa kohdassa lännestä itään on suosittu reitti, noin 200 mailia muistaakseni. Sen tahdon kävellä joskus, viikko ei riitä siihen. :)

   Poista
 2. Ihania suunnitelmia teillä kummallakin! Noita caminoreittejähän on useita, ei tarvitse samaa matkaa taivaltaa kahta kertaa, vai olisiko se kertaus jollakin tapaa antoisa...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, reittejä kyllä riittää ja ainahan voi lähteä kävelemään vaikka kotiovelta asti, jos ei meinaa olla matkassa mittaa riittävästi :D

   Poista