torstai 20. lokakuuta 2016

Hankintoja edessä ja takana


Viime viikon suuri (koon 45) kävelyaiheinen hankinta olivat Meindlit Antille. Hän ei kutsune niitä Meikuikseen kuten minä omiani. Luotettava Partioaitta oli ostopaikkana taaskin. Ensin uusi onnellinen omistaja istui pari iltaa sohvalla kengät jalassaan ja käveli joustavin askelin ympäri taloa, muttei mennyt vielä ulos. Sitten minä sain kunnian rasvata kengät ensimmäistä kertaa ja kylläpä minä rasvasinkin. Onneksi nahkabalsami tuoksuukin niin hyvälle ja hoitaa samalla kuivat kädet, ettei minua todellakaan tarvinnut tähän toimeen pakottaa. Eilen Antti nauhoittikin kengät jo, juuri siten kuin pitääkin, symmetrisesti, siten kuin minä en osaa. Nyt kengillä voisi mennä jo uloskin, jos vain raskisi. Vanhat vaelluskengät, mitähän merkkiä ne olivatkaan, päätyvät roskikseen ennen seuraavaa tyhjennystä. 


Tulossa on toinen tärkeä hankinta, jota varten on jo selattu verkkosivuja ja mietitty ominaisuuksia. Kyseessä on tietysti rinkka. Minunkin tekisi mieleni hankkia pienempi rinkka, mutta oikeasti en kyllä tarvitse toista, sillä Deuterini on aivan loistava ja vielä kivan värinenkin. Ensi viikon Keski-Euroopan reissulla päässemme retkeilyalan liikkeisiin ja matkalaukuissa on tyhjän rinkan verran tilaa. Jos sopiva tarjous tai muuten vastustamaton tilaisuus tulee vastaan, niin hankimme Antillekin kantolaitteen. Ei Antin kantamiseen, vaan hänelle tavaroittensa kantamiseen. Minulla on nyt paljon enemmän tietoa aiheesta verrattuna siihen tilanteeseen, kun ostin oman rinkkani. Onneksi minulla kävi tuuri ja kohdalle osui niin hyvä vekotin täysin ummikkona.

Muuten meillä on jo paljon erilaista vaellustavaraa, monta sellaista, jota minä en päässyt kevään sadekeleissä kokeilemaankaan, istuinalustoja ja retkievästelyvälineitä. Kummallakin on säärystimet ja credencialit, on opasta ja on karttakirjasta. Ajankohta on täysin auki vielä, mutta minä toivon joko alkukesää tai syksyä, sillä vaikka niin paljon marisinkin sateista, niin kyllä minulle viileämpi sää on paras. Antille ei voisi olla liian lämmintä. 


Päivän kävelycountryksi suositten yhtä soittolistani uutuutta Justin Mooren veisua You Look Like I Need A Drink. Kuulostaa pahaenteiseltä. 

12 kommenttia:

 1. Vai olette tulossa tänne päin, mielenkiintoista. Ette varmaan ihan Lyoniin. Täällä on ollut koleanpuoleista. Syksyä ilmassa. On myös ulkoilutarvikekauppoja, mutta on Suomessakin hyvää ja monipuolista tarjontaa kun on monta vuodenaikaa. Harmittaa kun en ehtinyt loppukesällä koluta paremmin suomalaista tarjontaa.
  teretulemas paskeriville

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyistä on ollut, muttei onneksi kovin kylmää :) Alankomaissa viihtyisi vaikka kuinka kauan, vähän kurvattiin Saksan puolellekin.

   Poista
  2. Kyllä Alankomaissa viihtyy.Tulee poikettua aika usein, mutta kun siellä ei ole niitä/näitä vuoria.
   Kirjoitatko K-Euroopan reissusta?
   terv. Thunista paskeriville

   Poista
  3. Viikon aikana ehti kyllä nähdä paljon! Kävimme vähän myös Saksassa. Kirjoittelen varmaan toisen blogini (Campasimpukka) niitä juttuja, ravintoloista ja sen sellaista. Alankomaihin menemme varmasti uudelleen, etenkin Utrecht ja Rotterdam olivat mainioita paikkoja. Amsterdamin liikennekaaos paikoitellen vähän ahdistava jopa pelkääjän paikalta katsottuna.

   Poista
 2. 😄 Antin kengät on nyt "sisäänajettu", kirjaimellisesti.
  Siitä se lähtee.

  Me halutaan lämpösille vaikka olisi toki helpompi kävellä viileämmässä. Jännä juttu. Toivottavasti en toisaalta jumiudu yhden ilman vaeltajaksi 😱

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä kannattaa valita, mikäli mahdollista, itselle paras aika säidenkin suhteen. :)

   Poista
  2. Näinhän se tokkiinsa on. Mulle se lämpö ja kesäfiilis oli tärkeä juttu loppujen lopuksi, tärkeämpi kuin olin ajatellutkaan. Ajattelin sopivasti unohtaa muistoistani hikoilun, tsih...

   Poista
  3. Kesän Englannin kävelyllä meillä oli enimmillään noin 25 astetta lämmintä, siinä lämmöissä kyllä vielä pärjäsin ihan hyvin. :) Olen muuten viimein mennyt Facebookiin! Löysin siskon neuvoin sinne Pyhiinvaeltajat-ryhmäänkin. Nyt vasta tajusin, että olisin voinut teidän caminon aikana lukea päivityksiäsi, joka päivä mietin, että miten teillä menee. :)

   Poista
 3. Moi! Camino tuli taas kerran mieleen ja päätin kurkata tänne blogiisi pitkästä aikaa. Kiva lukea että olet jatkanut kävelemistä, siihen tosiaan jää koukkuun! Kirjoitan nyt Espanjasta, muutin tänne viime kesänä aika pian sen jälkeen kun kohtasin teidät Santiagon katedraalilla. Löysin siis caminon varrelta rakkauden (tekin tapasitte hänet, hih) jonka takia muutin enkä voisi olla onnellisempi. Jossain vaiheessa elämää me aiotaan kävellä koko camino frances vielä uudestaan yhdessä :) Hauskaa talvea sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten iloiseksi tulin viestistäsi, Selja! Olen monta kertaa ajatellut, että mitähän sinulle/teille kuuluu :) Hyvää alkavaa kevättä sinne!

   Poista
 4. olen ajatellut tehdä caminon heinä/syyskussa (ranskalainen reitti)
  olisin kiinnostunut tietämääm mistä hankit pyhiinvaelluspassin ja entäs matkaoppaat + kartat? mikä oli hyvä? vai olisiko muutaman oppaan ottaminen matkaan hyvä?
  sini.toivonen ( a ) yahoo. fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sini! Kiitos kommentistasi :) Ensimmäisen caminon passin ostin vasta aloituspaikan toimistosta, se on sellainen valkoinen haitarimalli, taisi maksaa kaksi tai kolme euroa. Tuon tämän postauksen passin ostin Camino Forumin kaupasta, sen osoite on https://www.santiagodecompostela.me/collections/guide-books Sieltä voi tilata myös oppaita, minulla on tuo tavanomaisin kirja, Brierley, se on pätevä ja vuosittain ajantasaistettu. Varsinaisesti reitillä pysymiseen ei tarvitse mitään karttoja tai kirjoja, mutta on se kiva vähän katsella etukäteen mitä on tulossa kunakin päivänä, missä on kahvilat ja vessat :D Samoin jälkikäteen muisteluun on hyvä olla joku opas, mistä katsoa mitä tuli tehtyä :D On tietysti muitakin kirjasarjoja, mutta minä en ole tutustunut niihin. Myös erilaisia puhelinapplikaatioita on paljon ja ilmeisesti roaming-maksut pienenevät tänä vuonna, joten puhelimen käyttö on edullisempaa. Buen camino sinulle!

   Meillä on suunnitelmana lähteä loppukesästä myös caminolle, tällä kertaa saan puolison mukaan ja menemme ehkä Portugalin reitille tai Espanjaan Nortelle. Joskus vielä haluan kävellä koko Francesin uudelleen.

   Poista