lauantai 21. helmikuuta 2015

Vähän venähti


Olin tällä viikolla ensimmäistä kertaa työterveystarkastuksessa, joka on lakisääteinen yötyötä tekeville. Ammattiini liittyy muutenkin jatkuvaa terveydentilan seurantaa ja tuntuu, että juuri kun vuotuisen syynäyksen saa valmiiksi, seuraava jo on ovella. Nyt hommaan yhdistettiin vielä tämä yötyöaspekti ja vietin viikon aurinkoisen päivän Terveystalon odotushuoneissa. Muuten sain terveen paperit, mutta rokotuskortilleni hieman kohoteltiin kulmia, sillä jäykkäkouristussuojani oli vaatimattomat 14 vuotta vanha. 

Tulin siinä itsekin ajatelleeksi, että caminon lähestyessä (pian alkaa olla enää vuosi lähtöön) olisi viisasta hankkia asialliset rokotukset. Eilen kävin työterveyshoitajan luona piikillä, sain rokotukset jäykkäkouristusta ja hepatiitti A:ta vastaan. Ensimainitun jopa kustansi työnantaja, jälkimmäisen maksoin itse. Otan tehostepiikin vuoden kuluttua, joten suoja A-tyypin hepatiittia vastaan on sitten sekin kunnossa. 

Oli hieman noloa kyllä myöntää, ettei ole ajatellut näitä asioita ollenkaan moneen vuoteen. Minun on varmaan syytä vielä ottaa parempaa selkoa, vaatiiko rokotussuojani lisätoimia. Mikäli caminon käyneillä on tähän asiaan vinkkejä, otan niitä enemmän kuin mielelläni vastaan.

Eilen minun oli tarkoitus kävellä kotiin kaupungista rokotusoperaation jälkeen ja melkein sen teinkin, tai ainakin kolmasosan verran. Kävelytiet ovat juuri romahtaneen talven takia jäisiä ja liukkaita. Tosin se ei ollut ongelma, liukuesteet maastureissani saivat askeleen kyllä varmaksi. Ei välillä kiivastunut vesisadekaan haitannut, sillä varusteeni ovat kunnossa. Vanha kunnon laiskuus ja ajatus siitä, että myöhemmin kauppareissulla olisi ruuhkaa, saivat minut loikkaamaan bussiin kesken kaiken. Sattumalta  Abiturientti aka Uunituore Aikunen sattui olemaan samassa bussissa matkalla kotiin, eikä hän pahastunut vaikka huomioliivein koristeltu punakkanaamainen äiti istahti viereen. Hän on niin kovin joviaali nuorimies. Niinpä eilinen kävelyretki jäi 5,5 km mittaiseksi. 

4 kommenttia:

 1. Moi! Yksi asia, mikä kannattaa muistaa ennen Caminoa on hampaiden kunto. Itse olen ennen pitempiä Caminopyrähdyksiä käynyt tarkastuttamassa suukaluston. Hammaslääkärini on antanut myös ohjeita esim. lohkeamisten varalle. Ja olempa saanut ihan antibioottejakin varalle. t.Tiina
  tiinanpatikointi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta! Hammasasiat minulla onkin aika hyvällä mallilla, kiitos vuosittaisen kutsun käydä tarkastuksessa, mutta tosiaan pitää käydä sitten vähän ennen tarkistuttamassa tilanne. .)

   Poista
 2. OI voi, taas muistui mieleen, että pitäisi pistää sekä rokotukset että hammaslääkärikäynnit ajan tasalle... kummasti se on äiti aina omillä käynneillään perässä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se tahtoo olla... Minä en koskaan saisi mentyä hammaslääkäriin, jollei kutsu kävisi. Olen vielä sopinut, että kutsu on voimassa, ellen vastaa mitään, eli minun pitäisi erikseen peruuttaa aika, jos se ei kävisi minulle. Näin vielä varmistelen sitä, etten jätä menemättä.

   Poista