tiistai 12. tammikuuta 2016

Mitäpä jos


Jospa en lähtisikään minnekään caminolle, mitä jos vaihtaisin tämän blogin teemaksi käsityöt? Eikö se ole aika hyvä idea? Pääsee paljon halvemmalla, kun ei matkusta turhaan ensin minnekään Englantiin, eikä sen jälkeen minnekään Espanjaan, vaan jää kotiin ja alkaa neuloa säärystimiä. 

Oikeasti minä puhun kyllä aina kutomisesta, kun käytän lankaa ja sukkapuikkoja. Ei tuota tuskaa erottaa kangaspuilla kutominen ja puikoilla kutominen, onhan siinä vähän eri kaliiperin värmeetkin käytössä. Oikeasti tästä ei tule mitään käsityöblogia (tai ainakin tulisi melko vähäsisältöinen), aion vain kutoa itselleni caminon viileitä kevätiltoja varten säärystimet. 

Varustehankintani ovat hieman edistyneet, lutikkalakanat ovat edelleen matkalla, Scrubba-pesupussi tuli jo. Hankin tänään nettikaupasta pesuaineliuskoja ja pari paitaa. Alusvaatetilannetta minun täytyy kartoittaa ja mietin jonkunlaisen hameen hankkimista. Ajattelin varsinaisten vaellushousujen sijaan taapertaa Espanjan keväässä juoksutrikoissa ja niiden kanssa voisin häveliäisyyttäni käyttää lyhyttä hametta. Vaellussauvoja katselin myös nettikaupoista, aion hankkia taitettavat mallit, jotka saa lentokoneessakin kulkemaan ja jotka saa  helpoilla camino-osuuksilla näppärästi rinkan kylkeen kiinni. Taidan kuitenkin käydä Partioaitassa katsomassa sauvoja ja ostaa ne sieltä, mikäli hyvä malli löytyy. 

Nyt alkaisi ilman lämpötilan puolesta olla taas mukavat kävelysäätkin. Mikäli olisin niin reipas, että kotona oleilun (viimeiset lomapäivät menossa ennen viimeisiä työvuoroja) menisin kävelemään, kuuntelisin tätä Kenny Chesneyn kappaletta Shiftwork. Kuuntele sinäkin.

12 kommenttia:

 1. :D Ei siinä, varmasti käsityöblogeilla on kannattajansa, mutta henkilökohtaisesti lukisin mielummin tätä sellaisena kuin tähänkin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiveesi on lakini! (hih, pääsin ikinä ekan kerran käyttämään tuota lausetta!) Kävin vähän katsomassa käsityöblogeja, ne olivat ihan vieras genre minulle. Aivan ihania blogeja vaikka kuinka paljon. Mutta ei sittenkään minun juttuni, olen ikionnellinen, jos saan ne säärystimet tehtyä ennen pääsiäistä.

   Poista
 2. Haha, nyt uusi vähän höpsö lukija ilmoittautuu (joku hulluus tuli alkaa suunnittelemaan tämmöstä retkeä myös) ja samaan syssyyn kysyy jotta mikä on lutikkalakana?

  Anne S/Retkeilyblogi Rinkkaputki
  Stoori.fi/rinkkaputki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anne, tervetuloa lukemaan jaarituksiani! Kävin heti Rinkkaputkessa lueskelemassa ja tiedustelisin, että saisinko linkata täällä teidän blogiinne suosikkilistallani? Ollaan samalta suunnaltakin muuten, me asumme Jyväskylän pohjoisreunalla.

   Lutikkalakanalle on varmaan kauniimpikin tai ainakin myyvempi nimi. Se on semmoinen kangas (tai materiaali, en tiedä/muista mistä se on tehty), joka on käsitelty jollain tuholaisaineella. Alkaa kuulostaa todella terveelliseltä.... Sen tarkoitus on eristää nukkuja petipaikan mahdollisista luteista. Caminolla kulkee valtava määrä ihmisiä vuosittain ja etenkin loppukesää kohden monissa majapaikoissa on ikävä kyllä ludeongelmaa. Toivon, ettei se ole kovin yleistä alkukeväästä talven kylmien (?) säiden jälkeen ja toivon myös, että majapaikat puhdistetaan talven hiljaisimpina aikoina, mikäli luteita on edelliskesänä ollut. Lutikkalakana on siis vähän kuin sateenvarjo, toivotaan ettei sitä tarvita, mutta hyvä se on olla mukana. Kun se avataan pakkauksesta tehoaineen vaikutus alkaa vähetä, joten sitä ei kannata aukoa joka petiä varten, ellei ole syytä epäillä ylimääräistä uniseuraa.

   Poista
 3. Saat linkata! Me on suunniteltu Italian reissua vuodelle 2017, ja toki saatetaan pysyä siinäkin suunnitelmassa, mutta jostain syystä Camino nousi esiin viime viikolla, Heikki oli ehkä nähnyt kuvia tms ja minä olin lukenut tästä reitistä ja yksi asia johti toiseen... En tiedä, minä vuonna, mutta hinku lähteä tuli. Jäämme siis seuraamaan reittiäsi ja voi olla, että kun haaveilu tästä edistyy, kirjoittelemme suunnitelmista ja valmisteluista blogiinkin! Sitten on meidän vuoro linkittää sinuun. :)

  Anne/ Retkeilyblogi Rinkkaputki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuli ongelma, kun koitin laittaa suosikkilistaani bloginne, se linkki vie vain tuon Stoori-sivusta etusivulle. Pitää kokeilla uudelleen, kai se nyt on mahdollista linkata suoraan Rinkkaputkeenkin?

   Yksi kiva vaihtoehto, jos haluaa kokeilla pitempää kävelyä (ei varsinaista vaikeakulkuista vaellusta) olisi Coast to Coast Walk Englannissa. Se minun oli tarkoitus tehdä vähän kuin harjoitteluna ennen caminoa, mutta eipä siihen ollut aikaa. Ehkä teen sen joskus myöhemmin. :)
   https://en.wikipedia.org/wiki/Coast_to_Coast_Walk

   Poista
 4. Hei, se on hieman omituinen tekninen ongelma! Se ratkeaa kun lisäät osoitteen muodossa stoori.fi/rinkkaputki/rss, jolloin Blogger löytää meidän oikean syötteen. Se jotenkin riisuu tuon tekstin ihan alkutekijöihinsä ja siksi pelkkä osoite ei riittänytkään vaan se hakee sen etusivun. Piti ihan jostain Stoorin ATK-avusta kysellä ja näin on näreet. Mutta testaa tuo osoite, pitäis löytyä!

  -anne /Retkeilyblogi Rinkkaputki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt se toimii niin, että kun klikkaa postauksenne otsikkoa se ohjautuu oikein, mutta jos klikkaa blogin nimeä se menee Stoorin etusivulle. Jätän sen nyt noin, katsotaan jos sille on vielä jotain tehtävissä. :)

   Poista
  2. Hei, juuri sain tiedon korvanappiini, että paremmin voisi tässä yhteydessä toimia /feed -pääte kuin /rss. Jos haluat niin kokeile vielä sitä, näkyisikö oikein! :)

   Poista
  3. EI vieläkään, ikävä kyllä. Tuo toimii, kun klikkaa postauksen otsikkoa ja se riittää minulle, että itse heti huomaan, kun teiltä on uutta luettavaa. Olisi kuitenkin kiva, että toimisi muutenkin.

   Poista
 5. Kyllä neuleita voi laittaa vaikka blogi ei varsinaisesti käsityöblogi olisikaan.
  Minulla kaikki sekaisin - neuleet, ruoat ja vaellukset.

  Olen lähdössä huhtikuun loppupuolella taas vaeltamaan Espanjaan, nyt vain lyhyelle vaellukselle, ehkä parisataa kilometriä vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinulle nousee taas reppu kohta selkään! Minulla alkaa olla hieman levoton mieli, viimeiset työvuorot täytyy olla oikein kieli keskellä suuta, että pääsee hyvillä mielin vapaalle. Jotenkin ei malttaisi pysyä paikallaan, toisaalta on juuri sellainen keskitalven hetki, että kotiin on mukava kaivautua ja tehdä lämpöinen pesä. Katson joka päivä montako minuuttia päivä on pidentynyt.

   Poista