keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Pakettivuori

vissiin aika holotna
Aloin olla jo vähän anxious, kuten amerikkalaiset sanovat, kun lutikkalakanani eivät vain saapuneet. Amazonkin kyseli jo käyttökokemuksia ja muita arvosteluita lähetyksen saapumisesta ajallaan, rahatkin olivat siirtyneet aikapäiviä tililtäni, eikä pakettia vain näkynyt, ei kuulunut. Muita tilaamiani varusteita, paitoja ja pesuliuskoja vasta kevyesti odottelin. 

Eilen Kammenpyörittäjä haki minut töistä, mikä on harvinaista. Olemme näillä pakkasilla rääkänneet vain talouden bensamoottorista autoa liikkeelle ja ajaneet sillä vuoronperään. Hän sanoi, että postilaatikko oli ollut aivan täynnä paketteja ja yksi piti vielä hakea postistakin. Meillä se tarkoittaa lähintä Siwaa ja pyöräytimme kotimatkalla sen kautta. Paketti olikin sen verran suuri, ettei se olisi mahtunut päivän ainoanakaan pakettina postilaatikkoomme. 

Minulla oli minijoulu, kun olin riisuuntunut kaikista omistamistani talvivaatteista ja saanut talven viimeisen glögimukin nenäni alle. Paketeista kuorituivat kaikki odottelemani camino-varusteet ja vielä yksi sous vide-keittokirjakin. Oli hassua, että kaksi samanlaista paitaa tuli aivan eritavoin pakattuna. Toinen oli kääritty siististi muoviin ja paketti oli vain hieman itse tuotetta suurempi. Toinen samanlainen paita oli kuvan alimpana olevassa pahvilaatikossa niinikään paksuun muoviin käärittynä ja pakkauspahvilla vielä tuettuna. Ei varmasti mennyt paita rikki tuossa kuljetuksessa!


Aion kokeilla onko pesuliuskoista mihinkään. Ostin pakkaukset, joissa kussakin on 50 liuskaa. Yksi on shampoota, toinen saippuaa ja kolmas vaatteiden pesuun tarkoitettua. Jos ne ovat käyttökelpoisia, niin erinomaista. Vievät pienen tilan kantamuksissa, eivätkä ole sotkevia. Jos ne ovat vain auttavia, otan ne varmaan mukaani caminolle varapesuaineiksi. Jos ne eivät toimi alkuunkaan olen pulassa. Luin nimittäin eilen melkein kokonaan KonMari-kirjan ja sen mukaan toimimattomat, tarpeettomat esineet/tavarat pitää välittömästi heittää pois, kuten kirjassa runollisesti ilmaistaan se, miten tavarat hävitetään. Aivan kirjaimellinen pois heittäminen ei tulle kyseeseen, koska kierrätys. Tiedättehän, eihän sitä noin vain heitetä kaikkea pois.


Lutikkalakanat on kauniisti pakattu pieniksi kääröiksi omiin siisteihin pusseihinsa, niitä en mene tietenkään aukaisemaan ja toivon, ettemme joudukaan niihin sen enempiä kajoamaan. Pakkaus painaa 120 g, joten se ei ole liian painava otettavaksi varalta mukaan.


Tilaamani alennusmyyntipaidat saattavat olla caminon viimeisiä satasia ajatellen liian lämpimiä, mutta alkusatasilla huhtikuun alussa ne voivat olla hyvin tarpeellisia. Olen taitellut ne odottamaan uuden idolini Marie Kondon neuvoin.


Youtubessa on varmasti miljoona pätkää siitä, miten kaikki vaatekappaleet taitellaan konmarittain. Ihan kaikkeen minäkään en varmaan hurahda, sillä minulla ei esimerkiksi ole paljon sukkahousuja taiteltaviksi. Marie kertoo niiden taittelemisesta pitkät pätkät kirjassaan. En myöskään enää koskaan voi katsoa palloksi kääräistyjä nilkkasukkia tuntematta suurta sääliä niitä kohtaan, ne on vapautettava heti.


Eniten minua viehätti se, miten vaatteita kiitetään, kun ne riisutaan. Ne päästetään lepäämään, samoin laukut ja kengät päästetään lepäämään kiitosten kera. Siis miten en ole aiemmin tätä tajunnut? Alkeellisiin käytöstapoihin jo kuuluu osata kiittää saamastaan avusta ja tuesta. Nyt loppuu se, että kengät vain potkaistaan jaloista tuulikaappiin ja laukku jätetään jonnekin lojumaan! Joku järjestys minunkin elämääni!

7 kommenttia:

 1. Kivaa postia :)
  Peeäs. Kyllä minä aion käyttää lutikkalakanoita joka yö. Eihän sitä voi tietää minä yönä ne ryömivät luokse ja missä niitä oikeasti on :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onnistu täänä iltana kirjoittaminen :D Siis, yritin sanoa ettei sitä tiedä minä yönä ne ÖTÖKÄT ryömivät luokse ja missä niitä ÖTÖKÖITÄ oikeasti on. Tuosta jutustani saa sen käsityksen että ne lakanat ryömivät luokse :P

   Nyt menen nukkumaan... heh

   Poista
  2. Ei minulla ollut vaikeuksia ymmärtää :D Olisin toiveikas, ettei aikaisin keväällä vielä olisi paras lutikkasesonki :)

   Poista
 2. Pystyykö reitin varrelta ostamaan uusia vaatteita? Reippureissuja tekevä ystäväni sanoi pakkaavansa rumimmat ja kulahtaneimmat ryysyt ja heittää ne matkalla pois, kun ovat lopullisesti tiensä päässä. Yksi t-paita kerrallaan ostaa uusia poistamiensa tilalle. Tavaran määrä pysyy samana ja karmeimmat kuteet jää matkalle loppuun palvelleina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyy varmasti ostamaankin. Minun kulahtaneimmat ja rumimmat vaatteeni on kyllä niin kulahtaneita ja rumia, ettei niissä esiinnytä tontin ulkopuolella enää :D Ihan kuin sillä olisi väliä.... Mutta toimivuus on kyllä varmaan tärkeä seikka sekin, että vaatteet sopii rinkan kantamiseen ja kuivuvat nopeasti jne.

   Poista
 3. Sinähän alat olla ainakin mitä varustuksiin tulee niin jo aika valmis tuota caminoa varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se siltä alkaa vaikuttaa :) Ensi viikolla on vielä muutama työvuoro tehtävänä, sitten voi alkaa kokopäiväinen valmistautuminen, ainakin siihen olisi mahdollisuus :D

   Poista