torstai 25. helmikuuta 2016

Macabi Skirt

Olen miettinyt housupolitiikkaa caminoa ajatellen, enkä millään tahtoisi tavanomaisia vaellushousuja, joissa lahkeiden pituus on säädeltävissä vetoketjuin erotelluilla palasilla. Tällaisten housujen etu on tietysti niissä olevan taskut, sillä reissulla on hyvä pitää muutamia esineitä koko ajan saatavilla ja toisaalta lähes kiinni ihossa turvallisuusmielessä. Minulla on ollut yhdet tuollaiset housut, enkä paljon epämukavampaa vaatetta ole omistanut. 

Minulla on muutamat juoksutrikoot, joissa olen päättänyt taapertaa matkan ja niiden kanssa käytettäväksi tilasin tänään hameen, jonka nimi on Macabi Skirt. Luin siitä caminofoorumilta, jossa oli yleensäkin puhetta housuista ja hameista (siellä on puhetta aivan kaikesta ja sinne voi unohtua lukemaan tuntikausiksi). Muutama caminon jo kävellyt nainen vannoi Macabi Skirtin nimeen ja löysinkin sivulle, josta hameen sai tilattua Utahista, tuosta lemppariosavaltiostani USA:n maaperällä. Myös miehille on Macabi-hameita ja niille vannoutuneet käyttäjänsä.

Kuva Macabin sivulta
Saa nähdä kauanko hameeni saapumisessa menee ja kuinka osuva kokovalintani on, väri ainakin oli mukavannäköinen, minä kun en juuri kirkkaita värejä käytä. Hameessa on tuotetietojen ja käyttökokemusten mukaan mainiot taskut ja sen voi kietoa erilaisiin mittoihin ja housujen tyyliin, mikäli helmat ovat jossain kohtaa epäkäytännölliset. Hameessa voi mennä myös hyvin kirkkoihin ja sen kerrotaan kuivuvan nopeasti pesun jälkeen. Katselin Macabin instakuvia ja juuri sellaiset vaatteet miellyttävät minua. Jännää! Rahat lähtivät jo tililtäni, joten se puoli on ainakin hoidettu.

EDIT: Hameeni on jo matkalla, sain illalla sähköpostia, että paketti on lähetetty! Se joutunee tulliin, sillä postimaksun kanssa sen arvo ylittää reilusti rajan, jonka alle menevät tuotteet pääsevät läpi ilman lisämaksua.

Rahasta tulikin mieleeni, että nyt vuorotteluvapaakorvaushakemukseni on viimein käsitelty ja päätös tullut, huomenna saan ensimmäisen erän tililleni. Kyllä sillä rahalla sätkyttelee ja lisäksi otan jemmatililtäni kuukausittain säästämäni summan, enkä jää aivan mahdottomasti alle normaalien tulojeni.

EDIT: Raha-asioista lisää, sain eilen keltaisen Forex-pussin, Kammenpyörittäjä oli käynyt kaupunkireissullaan vaihtamassa minulle hieman puntia reissuni Englanti-osuutta varten. Alkaa tulla tunne, että hän todella haluaa minun lähtevän! 

Päivän kävelymusiikiksi ehdotan Randy Houserin kappaletta We Went. En löytänyt siitä official videota, mutta lyriikkavideo ajaa melkein saman asian. 

6 kommenttia:

 1. Makeet! Harkintaan menee. Olen kattonut myös niitä... eh, nyt ei tule nimi mieleen 🙊🙈... Haaroissa roikkuvia housuja? Mutta iltakäyttöön.

  Olen kade sun huivista. Olen metsästäny pitkään sitä enkä löydä 😝 Mies sano että eiköhän matkan varrella niitä myydä. En menis takuuseen, mutta voin ottaa mukaan myös pienemmän huivin jos sikseen tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti aika riittää, olen neljän viikon päästä jo lähtenyt kotoa! Hui miten nopeasti aika nyt tuntuu menevän...

   Minäkin aivan sattumalta löysin tuon huivini, en ollut muistanut etsiäkään.

   Poista
 2. Moi! Tosiaan kannattaa kiinnittää huomiota vaellushousujen mukavuuteen. Itse ole kävellyt Camino Francesin Adidaksen verkkareissa. Ne oli kans aika jees. Nortea ja Portugalin reittiä kuljin miesten vaellushousuissa, kun ne tuntuivat naisten mallia mukavammalta.
  t. Tiina
  tiinanpatikointi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävelin ne kaikki 770 harjoituskilsaani juoksutrikoissa, joten varmaan niihin päädyn, nyt talvella minulla on ollut ohuet villaiset välihousut ja siinä päällä leveämpilahkeiset ulkohousut, joissa on reisissä tuulenpitävämpää kangasta. Pitää katsella pitemmän ajan säätietoja, että millaista lämpötilaa voisi olla tiedossa huhtikuiselle caminolle.

   Poista
 3. Huhtikuisella Caminolla voi olla säätä laidasta laitaan. Vuoristossa voi tulla räntää, mesetalla hellettä... ihan mitä vaan.
  t. Tiina
  tiinanpatikointi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi me suomalaiset ollaan totuttu kaikenlaiseen viileyteen ja lämpökin kelpaa :)

   Poista