torstai 18. helmikuuta 2016

Opaskirja caminolle


Minulla on puhelimessani caminosovellus, mutta se tarvitsee nettiä toimiakseen täysillä. Osan kartoista sai ladattua muistiinkin. Sen lisäksi olen ostanut joskus jo vuosia sitten Englannista pienen kovakantisen opaskirjan, jossa on erilaista tietoa reitistä ja auttava karttakuva jokaisesta etapista. Halusin vielä sellaisen oppaan, joka kertoisi ajantasaisesti myös muista asioista, kuin reitin vaiheista. Moni caminon käynyt näytti luottavan A Pilgrim's Guide to The Camino de Santiago-nimiseen opukseen, joka julkaistaan käsittääkseni vuosittain. Etsin kirjaa mm. Amazonilta ja kotimaisista kaupoista, mutta edullisimmin ja ilmeisen nopeiten sain sen käsiini Book Depositorysta. 

Tänään kirja saapui ja olen siihen oikein tyytyväinen. Kirja on pienikokoinen ja pikaisella vilkaisulla se näyttää hyvin helppolukuiselta, siinä on monenlaisia karttoja jokaisesta etapista, tietoja albergueista, ravintoloista ja nähtävyyksistä. Jokaista etappia kohden on myös pieni tila omille muistiinpanoille. Luulen, että tämä opus tulee kulumaan käsissämme caminon aikana ja arvelen, etten sittenkään ota aiemmin hankkimaani pientä kovakantista opasta mukaani. Tai kysyn siskoltani, tahtoisiko hän sen. 

Autoilu aasinsiltana suosittelen lämpimästi päivän kävelymusiikiksi Keith Urbanin kappaletta Somewhere In My Car.

6 kommenttia:

 1. Moi! Kyllä tuo taitaa olla paras opaskirja Caminolle. Sama heppu on kirjoittanut oppaat muillekin reiteille. Hänet on myös nähty Caminolla päivittämässä tietojaan.
  t. Tiina
  tiinanpatikointi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina kommentistasi! Tämä kirja tosiaan vaikuttaa tosi hyvältä, selasin sitä äsken oikein urakalla ja tuntuu, että voi kun jo pääsisi kävelemään :) Huomasin, että sama henkilö on kirjoittanut muistakin reiteistä.

   Poista
  2. Mullakin sama opus. Toiset haukkuvat, toiset kehuvat. Tästäkin odotan mielenkiinnolla sun kokemuksia :)

   Poista
  3. Kerron sitten kyllä. Olen aika paljon lueskellut erilaisia matkaoppaita ja olen ihan haka kartanlukemisessa, joten pääsen äkkiä kärryille onko kirjasta mihinkään :D

   Poista
 2. Suomalaisen kirjakaupan kautta tuli postissa tuo pari vuotta sitten nettitilauksena kotiini suoraan postilaatikkoon kuten nyt Portugalin reitin kirjakin.

  VastaaPoista
 3. I believe in yellow signs, on ollut kommenttini uskonasioihin viitattaessa viidellä camino-vaelluksellani. Eli minulle vaelluksen idea on luottaa opasteisiin. Tosin on välillä tutkittu kännykän karttaa hartaastikin. Primitivon tapaisilla reiteillä pitää kyllä miettiä majoitukset etukäteen.

  VastaaPoista