torstai 14. huhtikuuta 2016

18. Kävelypäivä CARRIÓN DE LOS CONDESista CALZADILLA DE LA CUEZAan 17 km


Nyt tulee lyhyt postaus, netti on äärimmäisen heikko. Kävelimme tänään todella helpon osuuden, jossa ainoat tapahtumat olivat sateen ja tuulen määrän vaihtelut. Lähdimme meiksi myöhään liikkeelle,  vasta kahdeksan jälkeen ja joimme aamukahvit jo lähtökaupungissa. Etappi oli tosiaankin vailla mitään palveluita ja vaikka kuulostaa oudolta, niin 17 km ilman vessamahdollisuutta on scary as hell. Mutta emme joutuneet turvautumaan puskiin. Tulimme hieman eri tahtia perille puolilta päivin ja hommasin meille hostellihuoneen 40 eurolla. Tämä 60 asukkaan kylä vilkastuu päivittäin maksimissaan 80 hengellä riippuen siitä montako peregrinoa tänne pysähtyy. 


Söimme tänään matkan parhaan aterian hostellin ravintolassa,  sisareni otti valkosipulikeiton ja minä salaatin alkuun ja molemmat söimme kania pääruoaksi. Se oli tosi hyvää! Paikan omistaja ja oman elämänsä master chef kävi käsi-olalla-metodilla kyselemäsä kuinka maistuu. Harvoin näkee kauluksesta pursuvan siihen malliin kultaketjuja ja rintakarvoja, minivoguekin oli kuin suoraan 70-luvulta. Mutta kani oli tosiaan hyvää. Jälkiruoka oli menu peregrino-tyyliin joko jäätelö, jogurtti tai hedelmä. Maksoi kympin ja pöydässä oli myös iso pullo vettä, pullo punaviiniä ja leipäkori.Huomenna siis sekä kävelemme, että huijaamme. Kävelemme Sahaguniin ja sieltä junailemme Leoniin. Kävelyä on vähän lähteestä riippuen 21-22 km. Nyt koitan julkaista tämän nopsaan,  kun netti jotenkuten toimii. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, CampaCamino käy yöpuulle, onhan kello jo puoli yhdeksän!

EDIT: Liitän tämän postauksen Campasimpukan ylälaidassa olevalle Poissa kotoa-välilehdelle, jonne kerään reissuaiheisia postauksiamme.

Tänään tarjoan teille ainutlaatuista mahdollisuutta kuunnella Michael Rayn kappaletta Real Men Love Jesus. Jos satutte pitämään kappaleesta voitte kuunnella sen uudelleenkin, sillä mahdollisuuden ainutlaatuisuus piilee juuri sen moninaisuudessa. Kun pakotin Opiskelijan autossa kuuntelemaan tätä kappaletta, voitte kuvitella miten syvä oli nuoren miehen huokaus. Hän piti tätä äärimmäisen huonona kappaleena. Kasvatustyöni on valunut hukkaan. Reipas ehkä ymmärtäisi valehdella, jos kysyisin häneltä. Täytynee muuttaa testamenttia. 


6 kommenttia:

 1. Olin jo ihan huolissani, kun päiväraporttia ei kuulunut!

  VastaaPoista
 2. Voiton puolella. Te olette jo ylittäneet puolivälin. Hyvä ajoitus ansaitulle lomalle. Siis todellakin, muistakaa myös nauttia Kastilia & Leonista, jokaisesta päivästä ja elämästä.

  VastaaPoista
 3. Pohdit aiemmin uusien sauvojen mahdollista hankkimista: Leonissa on muistaakseni useampi vaelluskauppa ihan keskustassa. Myös Astorgassa pitäisi olla vaellustarvikkeiden kauppa (lähellä keskusaukiota).

  Leonin jälkeen on (aiemmin ollut) vähän tylsää asfalttikävelyä viisi-kuusi kilometria, mutta sittenhän pääsee pois kaupungista. La Virgen del Caminossa on kahvila tien laidalla (ja vähän erilainen - 1960-luvun alussa rakennettu - kirkko katseltavaksi). Sen jälkeen voi valita kahdesta reitistä, kumpaa kulkee. Molemmat reitit tulevat lopulta pieneen Hospital de Órbigoon -kylään, jossa on kuitenkin kaikkea: majoitusta, ruokaa ja apteekki(kin oli ainakin joskus).

  Pakko kertoa vielä henkilökohtainen tähtihetki: seurasin Gijónin ihmettä Hospital de Órbigon baarissa paikallisten jalkapallofanien kanssa, joten jäi melko hyvä mieli siitä kylästä.

  Buen camino -terveisin Jaana Tampereelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, Jaana. Olemme edelleen kahden vaiheilla, luulen, että jatkamme ilman sauvoja. Tänään ja huomenna tutustumme Leoniin, satoipa kuinka paljon vaan :)

   Poista