tiistai 5. huhtikuuta 2016

9. "kävelypäivä" jolloin päädyimme pioneerileirille Azofraan

Jotkut oikeasti kulkevat hevosella
Eilinen lievä meltdown toisella meistä korjaantui hyvällä levolla ja pienellä suunnitelmien fiksauksella. Nyt olemme palanneet ruotuun ja iltapäivän alussa majoituimme lapsuuden pioneerileirejä muistuttavaan albergueen Azofraan. Kävelemättömiä kilometrejä jäi väliin yhden etapin verran, luultavasti caminotuomioistuimen haaste odottaa meitä joko kotona tai Santiagossa. 

Aamu sujui suunnitelmien mukaan. Kävimme postittamassa tavaroita kotiin, minun pakettini painoi vähän pettymykselliset kaksi kiloa, mutta hintaa oli sen sijaan riittävästi. Pääsin kuitenkin eroon muutamista kilisevistä tavaroista, tai muuten vain tarpeettomiksi ilmenneistä. Rinkka ei ole niin piukkaan tukittu nyt.

Miksei muka meilläkin voisi pysäköidä näin? Ihan hyvin oli tuossakin tilaa! 
Matkalla bussiasemalle taittelimme sauvat kasaan, mikä osoittautui huonoksi ideaksi. Bussiasema löytyi ja aikomuksemme mennä bussilla Navarretteen tai Ventosaan ja kävellä sieltä Najeraan. Joko bussi ei kulkenut sitä kautta, tai odotusaika olisi ollut useita tunteja, jonka jälkeen olisimme olleet aloittamassa kävelyä vasta iltapäivän lopulla. Niinpä ostimme 2,30€ maksaneet liput Najeraan. 

Siinä niitä busseja on rivissä valmiina kuljettamaan ketä vain!
Bussi lähti alle tunnin kuluttua. Asemalle kertyi muitakin reppuselkäisiä, mutta buen caminoa ei juurikaan kuulunut. Naureskelimme, että pitäisikö piilottaa simpukankuoret. Bussilla matka meni puolessa tunnissa ja hujauksessa olimme Najerassa. Näimme caminon tiemerkinnät ja pääsimme heti takaisin reitille. Ikävä kyllä onnistuin taittelemaan toisen sauvani jotenkin niin, että sen toisen taittokohdan mekanismi ei tule esille, eikä sauvaa voi käyttää. Siinä minulle palkka fuskauksesta. Täytyy ostaa jostain uudet,  tai ainakin yksi sauva. Yhdellä sutiminen ei aja asiaansa, oikeastaan vain sotkee rytmiä.

Lyhyen matkan jälkeen tulimme Azofraan, tänne on tullut monia matkan uuvuttamia, eikä juuri tänään tee mieli kauheasti rupatella. Tuumimme, että nyt ehkä vaihtuivat naamat, kun hankkiuduimme eri tahtiin alkupäässä tutuiksi tulleiden kanssa. Saman tien kaksi aivan  alussa kohtaamaamme brasialaismiestä tuli albergueen, isä ja poika. 


Minä en ole heittäytynyt sosiaaliseksi caminollani ainakaan tähän asti. Minua jopa hieman ärsyttää se, että ensimmäisen moikkauksen jälkeen kysytään where are you from. Onhan se vai  small takia, mutta en itse ole kiinnostunut, mistä muut ihmiset ovat tai miksi he ovat liikkeellä. Vaikkei omissa motiiveissani tai taustoissani olekaan mitään salattavaa, en kovin paljon pidä siitä, että elämäntarinaa pitäisi olla jakamassa monta kertaa päivässä. Joillakin on sekin tapa, että he kertovat muittenkin asiat kenelle vain, joka jaksaa kuunnella, tai vaikkei jaksaisikaan. Eräs tällainen tapaus on osunut kohdalle, enkä olisi pahoillani, mikäli emme tapaisia enää häntä.

Sää on tänään todella kylmä, tuulinen ja sadekuuroinen. Toivoisin kelin hieman kaunistuvan, olisi mukava voida pitää taukoja ulkosalla, jopa istua tien  oheen lepuuttamaan.

EDIT: Liitän tämän postauksen Campasimpukan ylälaidassa olevalle Poissa kotoa-välilehdelle, jonne kerään reissuaiheisia postauksiamme

Billy Currington on ensimmäisiä näistä nykycountryn tähdistä, joita aloin kuunnella taannoisilla Amerikan reissuillamme. Liekö hänen letkeytensä miellyttänyt, mutta tämä kappale, Pretty Good At Drinkin' Beer on aika huvittava. On hyvä tietää vahvuutensa, tässä ainakin tiedetään. Sisältää hieman tuotesijoittelua. Ikävä kyllä en löytänyt tähänkään lyriikkavideota kummempaa, mutta onpahan helpompi hoilata mukana!

22 kommenttia:

 1. Kiitos kovasti kun jaksat kertoa tarinaa caminolta. Avaan aina yhtä innolla uuden päivityksen. Puolivakavissani itsekin tuota reissua harkitsin jokunen vuosi sitten - jäi sitten caminotarinoiden lukemisen tasolle.
  Mukava olisi kuulla myös miten koet matkasi seuralaisen kanssa. Minulla oli (ja on vieläkin) selkeästi ajatus, että jos joskus lähden, niin yksin.

  Nyt kuitenkin saan melkein kuin tehdä matkaa kanssasi :)
  Hengessä mukana ollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Johanna! Kiva kuulla, että lukutilausta on :)
   Minäkin ensin ajattelin, että lähtisin yksin, mutta sitten tämä siskosreissu nousi vaihtoehdoksi. On mukavaa, että on seuraa, voimme vahtia toistemme tavaroita jne. Mutta aiomme kokeilla myös yksinään kävelemistä jollakin pätkällä.

   Poista
 2. Jostain syystä mun kommentit on jäänyt jonnekin matkalle leijailemaan. Jospa tämä tulee perille! Hyvää kävelyä! Seuraan täällä tarkasti tapahtumia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Antti! Tämä on ensimmäinen perille tullut kommentti, ei ollut roskapostin joutuneinakaan yhtään :(

   Poista
 3. Täälläkin on luettu mielenkiinnolla reissupostauksia, vaikka camino onkin meille ihan vieras asia. Jännittävä reissu varmasti, jonka aikana fiilikset vaihtelevat. Instasta olen myös innolla katsonut ruokakuvia; onneksi ei ole mikään pussikeittomatka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mallaspulla. :) paras ruoka tähän mennessä oli se pari iltaa sitten syöty paella, harmi etten muistanut ottaa kuvaa ennen kuin luista.

   Poista
 4. Kyllä on mielenkiintoista lukea näitä postauksia, käyn monta kertaa kurkkimassa että joko on tullut uusi ;) Ja erittäin arvokasta luettavaa nämä ovat siksi, että ovat niin ajankohtaisia. Ei pääse uudet kokemukset sotkemaan vanhoja, vaan saa lukea sitä mukaa mitä tapahtuu, ja sillä fiiliksellä, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystäväni, anteeksi etten ole muuten kirjoittanut, ei riitä aika, enkä pysy hereillä sen jälkeen, kun postaus on askarreltu :)

   Poista
 5. Yhdyn sauvajyväseen. Onpa tuo kuvan profiilikartan ensimmäinen etappi piikikäs taival. Ei ihme että monet aloittavat (vasta) Pamplonasta.
  Siinähän sitä hevoskyytiä olisi tarjolla, meinaan ekaa kuvaasi.
  paskeriville

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se tosiaan aika nousu, mutta on niitä riittänyt ihan joka päivälle :D Pamplona lienee tosi suosittu aloituspaikkaa myös kulkuyhteyksien vuoksi.

   Poista
 6. Päivän kohokohta, kun pääsee lukemaan tätä blogia!
  Itse kävelin yksin 2010 stjpdp:stä Santiagoon, 2014 stjpdp:stä Logronjoon (olin saattamassa ystävääni matkalle) ja viime kesäkuussa Primitivon. Nyt toukokuussa suunnitelmana aloittaa Portosta.
  Eka reissun jälkeen ajattelin, että kun pitkäaikainen haave tuli toteutettua, voi loppuelämän muistella sitä reissua ja se riittäisi. Mutta kummasti alkoi jalkoja poltella...
  On aivan ihanaa lukea tätä ja tunnistaa samoja fiiliksiä, joita itsellä on matkassa ollut. Tosin itse olen osannut paremmin nauttia reissusta näillä viimeisimmillä.
  Tsemppiä jatkoon ja iso kiitos blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Salla, hauska kuulla, että juttujani viitsii lukea kokenutkin peregrino :) minulle tuli mieleen, että olisikohan joku reitti hieman tasaisempi? Voisi ehkä miettiä jotain myötä loppuvapaani ajalle : D hullua...

   Poista
  2. Ja peregrinaksi piti sanoa, laite muuttelee mielikseen sanoja :)

   Poista
  3. Varo vaan mitä toivot! Kyllä sitä tasaistakin vielä riittää. Ihan kyllästymiseen asti! Mutta niinhän sitä elämässäkin on, välillä mäkistä ja toisinaan tasaisempaa. Ehkä joskus hiukan tylsääkin, jos odottaa kovasti jotain "hienoa ja suuremmoista". Kannattaa nauttia caminostakin päivä kerrallaan sellasena kuin se sitten tuleekin.

   Poista
 7. Oliko se Black Diamond -sauva, joka alkoi tuittuilla? Voi harmi. Jos et jo heittänyt sillä veslintua, tarkista vielä, ettei sauvan yläpään pikkuinen lukitusnuppi ole näkyvissä. Jos kyse on siitä, voi ehkä auttaa, että saa lukituksen pois ja sauvan yläosan mahdollisimman alas.

  Kiitos blogista ja kuvista, tuokin pysäköintitilanne on niin hyvin huomattu.

  terveisin Jaana Tampereelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se merkki juuri. Toinen toimii kuten pitää, toinen on juuttunut. :( aattelin kuskata tuota paria vielä mukana, kevyet kun on, että voin reklamoida valmistajaa kotiin paluun jälkeen. Kotiin lähettänyt kuvia ja siellä koitetaan etsiä netistä vinkkejä. Luuletko,että ennen Burgosia ei löydy alan kauppoja, ollaan nyt Najerasta 6km länteen.

   Poista
  2. Hola, 20 km päässä Santo Domingo de la Calzadassa on Planeta Aqua, josta saattaa olla apua, vaikka se ei juuri tuota merkkiä myykään. Camino tuo kaupungissa automaattisesti Calle Mayor -kadulle (iso albergue on myös tällä kadulla), siltä käännytään katedraalin kohdalla vasemmalle ja urheilu/kiipeilykaupan pitäisi olla osoitteessa Calle Pinar 48.

   Mitä jos laittaisi kuvaa tai videota BD-firmalle, netissä oli osoite mountain@blackdiamond.eu? Jos sieltä osaisivat antaa virtuaalisia neuvoja (,jos siihen sauvaan nyt mikään tehoaa).

   terveisin Jaana Tampereelta

   Poista
  3. Tuhannet kiitokset, Jaana vinkistä. tuo osuu juuri hyvin tänään reitille. käyn ostamassa sieltä uudet, vaikka määrämittaiset. :D

   Poista
 8. Oikein paljon tsemppiä teille sinne Caminolle! Pysyy hyvin kärryillä seuraamalla hyviä postauksiasi. Aivan mahtava parkkeerauskuva :)

  VastaaPoista
 9. Vuoristo-opas ystävämme on sanonut, että retkellä ei ole koskaan häpeä kääntyä takaisin jos olosuhteet sitä vaativat. On tyhmyyttä jatkaa väkisin ja altistaa itsensä mahdolliseen vaaratilateeseen. Eiköhän sama päde tässäkin: linja-auton tai junan käyttämisestä tai lepopäivän pitämisestä ei saa tulla paha mieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystävällisistä sanoistasi, noinhan se juuri on :) tänään kävely kulki taas mukavasti, noin 22 km siirryimme eteenpäin ja ostettua korvaavan sauvankin.

   Poista