perjantai 22. huhtikuuta 2016

23. kävelypäivä Riego de Ambrosista Camponarayaan ja pikku karkumatka Villafranca del Bierzoon


Tänään olemme olleet sekä tottelevaisia peregrinoja, että hieman lintsanneet. Aamulla lähdimme pistämään Meindleja toisen eteen jo vartin yli seitsemän. Linnut lauloivat ja koirat haukkuivat, eikä ihme kyllä satanut, vaikka pilviin melkein taas ylettyi. Illalla olimme jo päättäneet, että jos maasto aamulla olisi märkää, menisimme tietä pitkin muulintappolaskun sijaan. Ensimmäisen polkuosuuden suoritimme ehjin nahoin,  mutta sen verran monia liukkaita ja märkiä paikkoja reitillä oli, että tien tullessa vastaan siirryimme suosiolla sille. Matkaa tuli noin kilometri lisää, mutta tien laskuprofiili oli juuri sopiva kävelyyn,  vauhti pysyi reippaana, muttei ottanut polviin. Ensimmäisen tauon pidimme noin viiden kilometrin jälkeen ja sitten jo satoikin vettä, kun aloimme lähestyä Ponferradaa. Lähestyimme kaupunkia kunnioittavan laajalla kaarella ja sade ehti vaihtua auringonpaisteeseen ennen kuin ehdimme kaupunkiin.

Pidimme Ponferradassa toisen tauon ennen kuin lähdimme jatkamaan matkaa.  Tällä kertaa poistuminen isohkosta kaupungista ei tapahtunut teollisuusalueiden kautta, vaan mukavien asuntoalueiden ja puistojen kautta. Niitä oli mukava katsella mennessään. Takinkin saattoi jo riisua, niin lämpimäksi sää äityi. Tavoitteena oli kävellä Camponarayaan ja olla siellä yötä. Oppaamme mukaan siellä oli vain yksi albergue ja niin herraskaisia meistä on tullut, että päivän 23 km kävelyurakan päätteeksi ajaa hurautimme vielä taksilla noin 15 km Villafranca del Bierzoon, jonne olisimme kävellen päätyneet huomenna. 


Huone mukavassa hotellissa, pyykinpesu ja -kuivaus kohtuuhinnalla, ammekylvyt ja iltapäiväunet sileissä lakanoita ovat tehneet olon mitä parhaimmaksi. Ei tarvitse olla jotain ongelmaa tai murhetta voidakseen helpottaa urakkaa, sen voi tehdä ihan huvikseenkin. Kävimme äsken päivällisellä ja olemme jaotelleet jäljellä olevan matkan jäljellä oleville päiville. Nyt ei enää ole tiedossa yli 22 km etappeja,  vaan kaikki jäävät sen alle. Se on vielä mukava päivämatka säästä riippumattakin. 


EDIT: Liitän tämän postauksen Campasimpukan ylälaidassa olevalle Poissa kotoa-välilehdelle, jonne kerään reissuaiheisia postauksiamme.

Camino on ollut  paljolti sitä, mitä kuvittelinkin, paitsi märempää. Kaikesta huolimatta voin sanoa, kuten Kenny Chesney: I'm Alive (and well). 

8 kommenttia:

 1. Yli kolme viikkoa jo! Todella kivaa seurata blogia, olette te aikamoisia.

  Mainostan toista caminoblogia: Pappilan mummo on jo Portugalissa, pian alkaa matka kohti Santiago de Compostelaa:
  http://pappilanelamaa.blogspot.fi/

  Huhtikuun lopulla lähtee Sarriasta ryhmä suomalaisia matkaan. Osa heistä käyttää erilaisia pyörätuoleja, joten reissua on varmaan kiinnostava seurata. Ryhmän on tarkoitus pitää blogia, mutta en tiedä sen osoitetta vielä. Ehkä joku löytää sen jo nyt?

  terveisin Jaana Tampereelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Pappilan mummon blogi onkin minulle tuttu jo pitemmältä ajalta :) Ja kiinnostavalta kuulostaa toinenkin vinkkaamasi caminoryhmä!

   Poista
  2. Juu, Pappilan mummohan on kommentoinut sun blogia useasti. Hänellä veri vetää caminolle, tällä kertaa isomman porukan mukana. Kiva lukea, millaista se on. Itse kuljin ensimmäiset caminot äitini kanssa, sitten pienellä porukalla, mutta nuo talvicaminot on tullut tehtyä yksin. Pääsiäisenä huomasin, että kun kävelin välillä muiden kanssa, aloin heti huolehti asioista kuin kanaemo. Yhdenkin berliiniläisen naisen kanssa olin ihan ihmeissäni, kun hän touhotti vessahätää, mutta ei halunnut mennä mihinkään kylän baareista sisälle. Viimeisen baarin kohdalla sanoin, että minä menen tuonne, nähdään myöhemmin. Viiden minuutin kuluttua hänkin tuli samaan paikkaan ja meni ensimmäisenä toilettiin. Vähän mua naurattikin, että missä lie hätänsä kanssa pyörinyt. Juotiin kahvit ja jatkettiin matkaa yhdessä.

   Buen camino -terveisin Jaana Tampereelta

   Poista
  3. Jostain kautta löysin sen sinun ja äitisi ensimmäisen caminon tarinan, kun tutkin blogiasi. Minusta tulee myös jostain syystä vääpeli heti, jos kuulun porukkaan, vaikken tietoisesti sitä roolia ottaisi ja varsinkaan haluaisi.

   Poista
 2. Sitkeä seilori, joka ystävineen lähtee caminolle sähkärillä ja käsipyörillä, on aloittanut blogin, kas tässä osoite:
  http://sitkeaseiloriseikkailee.blogspot.fi/2016/04/valmistautuminen-pyhiinvaellusmatkalle.html?spref=fb

  Jaana Tampereelta

  VastaaPoista
 3. Iloista vaellusta teille. Meillä vaellus muuttui muistovaellukseksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, meillä on ollut onni myöten tällä matkalla. Olipa surullinen käänne teidän matkallanne, luin siitä ensin blogistasi ja sitten Camino Forumilta. Kotimaan lehtiä ei ole tullut reissussa luettua netissä, jotenkin irrallinen olo nyt 6 viikon poissaolon jälkeen.

   Poista