sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

7. kävelypäivä Estellasta Los Arcosiin 22 km


Sunnuntai sopii kävelyyn siinä kuin muutkin päivät. Naapuripunkan aasialaiset nuoret alkoivat puuhata lähtöä jo kuudelta ja siitä mekin innostuimme pistämään kamppeet kasaan. Olimme ulkona alberguesta muutamaan minuuttia vaille seitsemän. Ei näyttänyt sateiselta, kuunsirppi näkyi ohuen pilven läpi. Paljon hämärämmässä ei kannata lähteä liikkeelle ainakaan ihan maaseudulla, merkkien taso vaihtelee, nytkin piti vähän etsiä keltaisia nuolia.


Osuimme kuuluisan viinilähteen kohdalle puoli kahdeksalta, mutta jo silloin viini virtasi hanasta kääntämällä, vaikka kylissä luvattiin tätä riemua klo 8-20. Pitihän sitä vähän maistaa. Kuva on hieman epätarkka, pahoittelen. Viinillä ei ole osuutta asiaan.


Tänään pääsimme siihen usein kehuttuun rytmiin, että olimme kävelleet 2 tuntia, kun sopiva aamupalapaikka osui kohdalle. Joimme maitokahvit ja juuri puristettua appelsiinimehua ja söimme perunamunakassämpylät.


Puolen tunnin taukomme aikana baari täyttyi muista peregrinoista. Tauon jälkeen oli edessä päivän nousuosuus, joka oli paljon helpompi kuin profiilikuvassa näytti. Maisemat olivat viljelysvoittoisia, peltoja ja viiniviljelmiä. Luvattua sadetta ei tullut, emmekä siitä valittaneet.

Vaikka matka oli "vain" 22 km, oli siinä aivan tarpeeksi. Viimeiset kilometrit tuntuivat niin pitkiltä. Ehkä kyse on siitä, että kun sopeuttaa aivonsa siihen, että kävelee johonkin tiettyyn paikkaan asti, jatkaminen siitä vielä eteenpäin tuntuu lähes mahdottomalta. Ehkä sellainenkin flow-tila vielä tulee eteen, että tekee mieli jatkaa kauemmas.

Tulimme albergueen, jota pitää ilmeisesti itävaltalainen tai saksalainen nainen. Otimme privaattihuoneen, muut tilat yhteiskäytössä. Oli ihana ottaa kuuma suihku, levitellä vaatteet tuultumaan ja tulla alas olohuoneeseen takkatulen lämpöön. Söimme lounaaksi eilisiltaisten pizzojen loput ja appelsiinin puoliksi. Iltasella täytynee mennä jonnekin  syömään lisää.

Mainitsin edellisen postauksen kommentissa, että päivän kävelyn jälkeen on ollut todella viluinen olo, on pitänyt pukea kaikki mahdollinen  päälle. Ei nyt tosin mikään helle olekaan, mutta tämä kylmä olo on hieman yllättänyt.

Huomenna on edessä tähän asti pisin etappi, 28 km Logronoon. Saapa nähdä kuinka meidän käy.

EDIT: Liitän tämän postauksen Campasimpukan ylälaidassa olevalle Poissa kotoa-välilehdelle, jonne kerään reissuaiheisia postauksiamme.

Seitsemänteen kävelypäivään sopii kuin kivi kenkään  nenä päähän Kenny Chesneyn Don't Blink. Tämän kun kuulin ensimmäisen kerran, menin kananlihalle. Onhan se ihan samanlainen kuin kaikki muutkin kantrikappaleet, mutta silti. Kuuntelin tarkasti mitä siinä sanottiin. Kuuntele sinäkin.


8 kommenttia:

 1. Ihana laulu ja ihanalta (vaikka voimia vaativalta) kuulostaa myös matkanne. Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 2. Hola! Viluinen olo saattaa johtua janosta. Ainahan janoa ei huomaa.

  terveisin Jaana Tampereelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. saattaa olla juuri noin, täytyy kiinnittää asiaan huomiota

   Poista
 3. Hola! Logroñossa oli ihan mukava "Albergue Logroño" osoitteessa Calle Capitán Gallarza 10. Sänky neljän hengen huoneessa maksoi kympin, keittiö oli käytössä astioineen. Kaupunkiin tullessa on karttoja, joten suunnistaminen tähän osoitteeseen on suht helppoa (,jos nyt mikään on helppoa pitkän päivän jälkeen). Kuva talosta ulkoapäin on sivulla: http://caminodesantiago.consumer.es/albergue-logrono
  terveisin Jaana Tampereelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Nyt oli sen verran pitkä matka, että kävelimme ensinnäiseen hotelliin heti kaupunkiin johtavan sillan pielessä. Olemme nyt elpyneet kuumissa kylvyissä ja olo on aika kiva, että jaksoimme etapin loppuun sittenkin..

   Poista
 4. Pitääkö siellä osata suunnistaa vai onko reitti niin selvästi merkitty, että suuntavaistotonkin osaa aina etapin loppuun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän mennessä on ollut oikein hyvin merkittynä, muutaman kerran on ollut pitkähkö väli merkeillä, mutta aina se seuraava on tullut :) minulla on hyvä maastonlukutaito ja tarkkailen ympäristöä vaistomaosesti, joten emme ole vaarassa eksyä kovin helposti.

   Poista