tiistai 15. maaliskuuta 2016

Aamuluistelulla


Viime yönä oli pikkupakkanen ja aamu valkeni kauniina. Kun Kammenpyörittäjä lähti töihin, loikkasin autoon mukaan ja kävin moikkaamassa työkavereita. Työpaikalla oli kaikki kuten ennenkin, paitsi että uuden tiskikoneen olivat saaneet, minäkin voisin ottaa! 

Kävelin kotiin muutamia kiertoreittejä niin, että suorimman 8,8 km sijaan matkaa tuli 11 km ja aikaa meni 2 tuntia 15 minuuttia. Paikoitellen oli niin liukkaita kevyenliikenteen väyliä, että täytyi todella kävellä varovaisesti, nastat kotiin unohdettuina eivät juurikaan auta. Se alensi kävelynopeutta, en päässyt viiteen kilometriin tunnissa. En juuri suurempaan vauhtiin usko caminolla, sillä selässäni on silloin rinkka ja osan matkaa on melkoisia nousuja ja laskuja, jotka kummatkin omalla tavalla hidastavat kulkemista. 

Mietin caminomme alkupäätä, jossa talviset olosuhteet voivat olla kahden viikon kuluttua vielä aivan mahdolliset. Olemme tietysti tottuneet lumeen ja pakkaseen, muttemme kyseiseen reittiin, joten ei ole syytä olla pohjoismaisesta taustasta huolimatta ylimielinen sään ja kelin suhteen, vaan kuunnella neuvoja ja suosituksia, joita St Jean Pied de Portissa saamme.

Kävelin itselleni vähän vieraamman reitin metsäisen osuuden, siellä oli hyvä hankikanto ja saatoin kävellä paikoin latu-uraa kelkanjälkeä pitkin tietysti hiihtolatua tärvelemättä. Välillä kävelin mainiota kapeaa polkua, jonka kesältä muistan hyvin kosteana osuutena reittiä. 


Olen todella tyytyväinen, että olen käyttänyt kenkiäni ainakin tuhannen kilometrin verran. Pidän todennäköisenä, että saan caminolla rakkoja jalkoihini ja kengät tuntuvat välillä vihollisiltani, mutta tutuilta vihollisilta kumminkin. En vähääkään usko, että Meindlini hajoavat caminolla, eivät seuraavillakaan. Kävelemiseenhän ne ovat tehdyt. Nastat lähtevät kyllä mukaan niin itselleni kuin sisarellenikin. Ne voi vaikka heittää roskikseen, jollei niitä tarvita, tai lähettää Ivarille meitä odottamaan Santiago de Compostelaan. Camino Forumin pitäjä ottaa vastaan caminolaisten lähettämiä paketteja itselleen. Sitä vaihtoehtoa voi käyttää mikäli alkaa olla liiaksi sellaisia varusteita, joita esimerkiksi sään muuttumisesta huomattavasti lämpimämmäksi ei enää tarvitse, muttei halua hävittääkään.

Päivän kävelymusiikiksi ehdotan Tyler Barrin kappaletta Better in Boots, kengistä on puhuttu tänään myös lempiluettavissani Rinkkaputkessa ja Kaksi puolinomadia-blogissa.

5 kommenttia:

 1. Kenkäpohdintaapa hyvinkin. Itse olen miettinyt samaa merkkiä kuin sinulla on, jo ennenkuin olen lukenut sun blogista hyviä kokemuksia. Taitavat sopia suomalaisiin jalkoihin? Niitäkin kun on kuitenkin monta eri mallia, eikä kaikissa kaupoissa ole kaikkea ja... Phuuh, phuuh... Pitääkin etsiä täältä sun blogista enemmän noita kenkäjuttuja ennenkuin teen päätöksiä.

  Ps. Kaksi ja puolinomadia- ihan täysnomadia musta ei VIELÄ ainakaan ola tullut :D

  VastaaPoista
 2. :D Mitä mäkin kirjottelen.... Kaksi puolinomadia, unohetaan se ja sana O_o... Ei ihme jos menee muilta väärin kun en itsekään osaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en ole kertaakaan älynnyt, ettei blogin nimi ole Kaksi Nomadia, olen aina ajatellut, että se on juuri niin. Vähän kuin se kun luin lapsille koko pitkän Taru Sormusten Herrasta läpi ja aina sanoin Bodomir, ennen kuin vasta elokuvaa katsoessa tajusin, että sehän on Boromir. :D Anteeksi kumminkin väärä nimi tuolla, korjaan sen tekstiin.

   Poista
 3. Tervehdys Bayonnen asemalta. Kirjoitan hetken ennen junan lähtöä St Jean Pied de Portiin. Katsoin aikatauluja ja on niin todella niin hankalasti ja vähän huvittavastikin, että juuri pääsiäissunnuntaina iltajuna ei kulje. En ole näköjään lukenut kaikkia tekstejäsi, mutta jos matkasuunnitelmanne St Jean Pied de Portin loppupätkälle on vielä auki: voisitte olla yötä Bayonnessa ja lähteä aamulla 7.45 junalla matkaan. Olisitte perillä 8.43, ja voisitte halutessanne lähteä caminolle vaikka heti. Kannattaa tietysti käydä ilmoittautumassa vaeltajien toimistolla (Citadelle-kadulla) tms, että tässä sitä mennään. Samalla kuulee, millaisessa kunnossa reitti on. Vielä viime viikolla lunta oli tullut niin paljon, että vaeltajia ei laskettu Napoleonin reitille, vaan kaikki kulkivat maantietä. Terveisin Jaana, taas talvicaminolla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, Jaana! Ja buen camino sinulle!! Me olemme varanneet taksikyydin lentoasemalta, toivottavasti siihen tulee jakajia, mutta muuten maksamme kahdestaan. Toivomme totisesti, että lumi ehtisi sulaa, mutta mennään sitten toista reittiä, jos Napoleon on kiinni.

   Poista