perjantai 11. maaliskuuta 2016

Pikkutavaraa


Hankin lopulta kumminkin uuden pienikokoisen tabletin, joka on vain puolet iPadin painosta. Opettelen nyt käyttämään tätä ja tekemään matkapostauksia, jotka toivon mukaan onnistuvat tällä kohtuullisella näppäryydellä. Ompputabletin ongelma, mahdollisesti itseaiheutettu (minähän en ohjeita juuri lueskele) oli se,  ettei postauksia voinut myöhemmin korjailla päivämäärän muuttumatta. Se oli harmillista niin typojen kuin kuvien lisäämisenkin  kannalta. Toivon, ettei tätä ongelmaa ole Samsungin kanssa, kokeilen sitä myöhemmin.

Eilen kokosimme Kammenpyörittäjän varastoista yhtä jos toista pikkutavaraa mukaani lähteväksi. Olin kokonaan unohtanut tuon sievän punakuorisen Leathermanin,  kun taittoveitsien kuljettaminen käsimatkatavaroissa muuttui (syystäkin) säännellymmäksi. En koskaan viitsinyt ottaa selkoa millaisen veitsen saisi viedä, jätin kaikenlaiset pois.

Kuvan lampun ostin Azoreilta ja se on oikein kätevä. Se ladataan USB:n kautta, sen voi kiinnittää rinkan lantiovyöhön ja säätää valaistuskulmaa, jolloin se ei paista muitten kulkijoiden silmiin. Siinä on myös kirkkaudensäätö ja punainen sävy. Sen saa myös vilkkumaan sekä kirkasta, että punaista valoa.

Hakaneulat toimittavat pyykkipoikien virkaa. Moni ei halua pistää reikiä kalliisiin vaelluskamppeisiinsa, mutta arvelen voivani ripustaa päivittäiset pyykkini niiden samoista tai pesulapuista. Joskus vaatteita tai pyyhkeen joutunee virittämään rinkan kylkeen kuivumaan, jos ne eivät ole ehtineet kuivua yön aikana. Alusvaatenäyttelyä en välttämättä kehtaa kuitenkaan ripustella,  kaino kun olen. Voihan siinä käydä kyllä niinkin, että luontainen, pitkäänsäilynyt kainouteni sulaa olemattomiin kuten poikien ujostelu armeijassa, kun yksityisyyttä ei ole eikä tule.

Tuplapistokkeella saa sähköä kahteen laitteeseen yhtäaikaisesti, tosin nyt minulle tulee mukaan vain Samsungin laitteita, joten taidan lähteä vain yhdellä laturilla liikenteeseen ja ostaa toisen, jos tarvetta ilmenee. Siskoni puhelin taitaa olla muuta merkkiä, enkä tiedä mitä muita laitteita hänellä tulee olemaan mukanaan.

Kuvassa on vielä todella kevyt taittuva veitsi, jossa on hyvä sahalaita, sillä onnistuu hyvin sämpylän halkaiseminen, mihin Decathlonin muoviveitsi ei pysty niin hyvin. Mietin vielä otanko tuon veitsen kaverit, taittuvan haarukan ja lusikan, vai kaksipäisen sporkin.


Luultavasti postaukseen jää runsaasti typoja ja ohjelman omavalintaisia sanoja, joita ei huomaa ennen kuin on painanut valmis-nappia. Nauretaan niille yhdessä ja kokeilen korjaamista, muotoilua ja kävelycountyvideon lisäämistä myöhemmin.

EDIT: Nyt olen korjaillut läppärillä postausta, tasannut rivit, lisännyt videon ja korjannut typoja, eikä postauksen kellonaika muuttunut, hieno homma! Voin sitten caminon jälkeen lisäillä postauksiin kuvia ja siistiä muotoiluja, sillä ainakaan rivien tasausta en äkkiseltään Samsungin Blogger-ohjelmalla löytänyt, enkä sitä, että kuvia voisi liittää muualle kuin postauksen loppuun. Otan vinkkejä vastaan mielelläni, mikäli ne ovat blondinkestäviä.

Kävelymusiiksi suosittelen tänään lämpimästi Jason Aldeanin kappaletta Big Green Tractor koska.

6 kommenttia:

 1. Aika paljon mietittävää reissuusi liittyen ja ymmärtäähän sen, kun turhaa ei voi viedä mukaan. Työkaverini vaimo lähtee toiselle "kävelylle" ja mielenkiintoista seurata retkienne etenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä ajatukset aika lailla askaroi jo caminossa :) Toivottavasti saan laitettua postauksia matkan varreltakin.

   Poista
 2. Minä päivitän nettiselaimella. Bloggerin ohjelmaan meni hermot alle vartissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ainakin ompulla oli siinä se ongelma, että sivua ei saanut vieritettyä kappalejaon vuoksi tehtävän rivinvaihdon jälkeen, joten postauksesta tuli verraten lyhyt :D Tein välillä niin, että aloitin Blogger-appilla ja viimeistelin nettiselaimella, mutta siinä kävi usein jotain kämmäyksiä ja hävitin koko postauksen...

   Poista
 3. Minusta se Bloggerin tabletti/kännykkäohjelmisto on aika puutteellinen,olen Suomessa ollessa tehnyt sitä käyttäen joitakin postauksia,mutta siihen meni aikaa ja tuli paljon ärräpäitä sitä tehdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin se taitaa olla, mutta ihan auttava kumminkin, kun olisi palo saada postauksia matkaltakin. Olen tosiaan tehnyt postausluonnoksia valmiiksi, joissa on jokaiselle kävelyetapille perustietoja, joita muokkaan sen mukaan, missä oikeasti kävelen. Se nopeuttanee kirjoittamista ja vähän jelppii, jos meinaa iltaisin väsyttää :)

   Poista