sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Kyllä kannatti pysähtyä

Jekkutytölta saamani kortti jätti miettimään, että minnehän tripille hän minua toivottelee
Minulla oli suunnitelmia tälle viikolle, piti kävellä kaikkina kauniina päivinä, koepakata toisen ja kolmannen kerran, piti tehdä postauksia Campasimpukkaan ajastettuna julkaistavaksi. Keskiviikkona flunssa kuitenkin pisti minut pysähtymään. Se kyllä auttoi, että pysähdyin. Nyt tuntuu siltä, ettei tästä tullut kuin pieni nuha. Kävelyn alkuun on vielä viikko, toivon mukaan tämä pieni tukkoisuuskin ehtii lähteä kokonaan. 

Muutaman päivän Kammenpyörittäjä on jo töninyt minua pakkaamisen suuntaan. Ehkä hän on sittenkin se minun PP:ni? Kun joka puolella alkoi olla pikkukasoja mukaani lähtevää/mahdollisesti lähtevää tavaraa, alkoi hänestä ilmeisesti tuntua, ettei pakkaamiseni edisty riittävän ripeästi. Äsken hän kävi viemässä Opiskelijan kotiin viikonloppuvierailulta ja sillä välin purin alkupakatun rinkkani, pakkasin sen uudelleen ja pyyhin juuri hikeä, kun hän puolta tuntia myöhemmin palasi. En kyllä ymmärrä, miksi pakkaaminen on niin kamalan vastenmielistä. 

Punnitsin rinkan ja sisarelleni menevien varusteiden kanssa ja ihan kaikkien mukaan tulevien vaatteiden kanssa (joista osa on sitten tietysti caminolla päälläni) rinkka painoi juuri 10 kg. Hengähdin hetken ja avasin kaikki pussit vielä kerran ja otin hieman vaatteita pois. En minä tarvitse niin montaa paitaa... Voi olla, että lisään ne vielä pakkauksiin, kunhan tässä hieman mietin. Nyt rinkassa vie tilaa aika paljon kaksi paria kävelysauvoja, joista toinen menee tietysti sisarelleni ja lentomatkojen jälkeen omani ovat joko käsissäni kävellessäni tai sitten rinkan ulkopuolelle sidottuina. Aika täyteen rinkka lopulta tuli. Olen tepastellut rinkka selässäni ja säätänyt remmejä. Lantiovyö täytyy saada riittävän alas lantiolle, että paino laskeutuu mahdollisimman alas. 

Talvicaminon Blogissa Jaana on juuri aloittanut caminonsa ja sieltä on ollut enemmän kuin kiinnostavaa seurata säätiloja ja tunnelmia. Toivottavasti pääsen lukemaan matkallakin Jaanan etenemistä. 

Päivän kävelymusiikiksi ehdotan Tim McGrawn kappaletta Lookin' For That Girl.

10 kommenttia:

 1. Hei! Tähän asti, siis huikeat neljä päivää, on joka paikassa ollut ainakin jonkinlaiset mahdollisuudet pestä vaatteita. Juuri pesin pikkupyykkiä kylmällä vedellä ulkona ja toin pyykit sisälle kuivumaan patterin viereen (S-koukku käytössä, heh). Huomenna tai ylihuomenna otan varmaan jonkun kanssa kimppaan pesu- ja kuivauskonevuoron. Ne maksavat muutaman euron. Kiitokset talvicamino-blogin mainostamisesta. Olen myös tehnyt muutamia Periscope-lähetyskokeiluja, ne löytyvät hashtagilla #CaminoDeSantigo, ihan kokeiluja siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. S-koukku minunkin pitää heti nyt käydä ottamassa, siitä voi olla hyötyä myös pesupussin ripustamiseen suihkussakäydessä.

   Tuo Periscope on minulle ihan vieras juttu, hyvä kun Instagramin olen opetellut :) Onko se jotain videopätkiä?

   Poista
 2. Livenä videopätkiä, katoavat muistaakseni vuorokaudessa. Vaatii hyvät yhteydet ja vie tehoja. Kaikkeahan sitä pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Olipa hyvä että kirjoitit täällä tuosta Jaanan blogista, olen itse siihen aikoinaan tutustunut ja kiva että pääsin vielä näin alusta tunnelmaan mukaan :)

  Teillä h-hetki lähenee, hui ja ihanuus :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ainiin, piti vielä kirjoittaa tuosta rinkan painosta että oletko huomioinut veden näissä painoissa? Itse en ehkä ala edes kovin tarkkaan punnitsemaan, vähän tietysti katselen ettei nyt kovin yli kymppiä olisi kun se tuntuu harjoitellessa kyllä olevan ihan riittävä :D

   Poista
  2. Kyllä olen koittanut eväitten ja juomisen painon huomioida, sitä pitää olla tarpeeksi. :)

   Nyt on reissu alkanut, tosin vasta Helsinkiin asti, ylihuomenna aamulla lennän Lontooseen.

   Poista
 4. Niin se vaan koitti tämäkin hetki :) jokos saa sanoa että Buen Camino!!! Sanoin joka tapauksessa- toivottelen vielä varmasti uudelleenkin :D

  VastaaPoista
 5. Huisin mukavaa ja elämyksellistä reissua! Innolla odottelen raportteja.

  VastaaPoista
 6. Hei, tapasin tänään ihmisiä, joiden mielestä kaikki, jotka sanovat, että majapaikoista on kylmä, antavat vääriä neuvoja. - On totta, että olen itsekin käyttänyt lähes joka yö vain silkkistä makuupussilakanaa. Yksi yö, jolloin lämmitys käännettiinkin yöksi pois, kaivoin yöllä päälleni hupullisen merinovillapaitani ja pistin huiveja kaulaan. Yhtenä iltana olen sovinnolla mennyt nukkumaan kesämakuupussiini. - Neuvojen kanssa on aina vähän niin ja näin, sä olet onneksi lukenut vinkkejä monesta lähteestä.

  Luulen, että tulee vielä kylmiäkin öitä, mutta nyt on ainakin lämmin täällä Logronon Albergue de Peregrinosissa. Tätä voi muuten suositella, mutta wi-fi on tänään hidas. Osoitetehan oli Calle Capitan Gallarza 10.

  VastaaPoista